Nuttig je extra vrije tijd besteden tijdens het Corona virus

Nuttig je extra vrije tijd besteden tijdens het Corona virus

 

En toen had iedereen opeens heel veel vrije tijd extra. Ik hoop dat het overbodig is om te zeggen dat iedereen zich netjes aan de regels houdt tijdens deze crisis zodat we het virus kunnen indammen en beperken.

Sommige mensen zijn ook in paniek omdat alle gyms gesloten zijn voorlopig. Met thuis een aantal workouts doen kom je natuurlijk al een heel eind.

Maar besef je ook goed dat je niet in 3 weken je volledige progressie teniet doet. In een studie van Ogasawara et al (2013) werd gekeken naar een testgroep die 24 weken achter elkaar trainde en een testgroep die in die 24 weken, 2 x 3 hele weken rust nam. Aan het einde hadden beide groepen net zoveel spiergroei!

In ieder geval is het verstandig om de komende drie weken veel vrije tijd binnenshuis door te doorbrengen. Lets make the most of that!

We beginnen met een boekenlijst. Hieronder een aantal leerzame boeken over voeding, training en het creëren van gewoontes.

Boeken
power of habit – Charles Duhigg

The hungry brain – Stephan Guyenet

Sarai Pannenkoek – eet als een atleet

Overgewicht en obesitas – Rob van Berkel

The womans book – Lyle McDonald

 

Dan door naar een aantal blogs met goed leesmateriaal, uiteraard gebaseerd op de laatste wetenschap

blogs

www.examine.com. Alles over supplementen.

www.bodyrecomposition.com De website van Lyle Mcdonald, hierop kun je letterlijk maanden aan leesvoer vinden over voeding en training. Gegarandeerd dat je meer kennis hebt dan de gemiddelde personal trainer als je alles gelezen hebt

www.strongerbyscience.com. Goede artikelen en een fijne podcast. Ook kun je hier MASS vinden, een research review die maandelijks de laatste onderzoeken analyseert op het gebied van voeding en training.

Www.precisionnutrition.com. Zij bieden naast artikelen ook een aantal gratis cursussen aan.

Www.theptdc.com. Vooral voor personal trainers en mensen werkzaam in deze branche. Zij schrijven niet alleen over voeding en training maar ook over marketing en alles wat hierbij komt kijken.

Www.squatuniversity.com. Ramvol met goede informatie, vooral over mobiliteit en stabiliteit maar ze schrijven over vrijwel alles. Ook vaak heldere video’s bij de artikelen!

En vergeet niet onze eigen receptenpagina, dan weet je in ieder geval wat gezonde maaltijden voor de komende weken 😉

Goede podcasts over voeding en training

Danny Lennon Sigma nutrition
Steve Hall Revive stronger
Mike Israetel RP strength podcast

Stronger by science podcast
3dmusclejourney podcast by Eric Helms

cursussen
Coursera.org. Op deze website kun je gratis en online allerlei cursussen volgen, ook over voeding en training. Hier kun je bijvoorbeeld ook een cursus over de self determination theorie volgen, deze theorie gaat in op hoe we gemotiveerd raken en hoe we een hoge kwaliteit van leven kunnen nastreven.

Wat of wie ben ik nog vergeten? Laat het ons weten in de comments en we voegen het toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *