
Deze witlofsalade heeft een heerlijk aparte smaak en zitten maar weinig calorieën in! Ook zit het vol met eiwitten, micronutrienten en vezels. Perfect om mee te nemen als lunch. Mocht je de smaak van de witlof nou iets te bitter vinden dan kun je deze kort koken, dan is de smaak een stuk meer neutraal. Als je deze salade nog iets lager in calorieen wil maken dan kun je de walnoten eruit laten.
Calorieën per bord: 380
Eiwitten:
Vetten:
Koolhydraten:
Ingrediënten
2 stronken witlof
30 gr rucola
1/2 peer
80gr gerookte kipfilet
35gr castello Danablue
20 gr creme fraiche light
10gr Walnoten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de witlof doormidden en verwijder het hartige middenstuk, dit is erg bitter. Snijd vervolgens de witlof in dunne reepjes.
- Snijd het klokhuis uit de peer en snijd in dunne partjes.
- Snijd de kipfilet in blokjes
- Meng de helft van de kaas met de creme fraiche light en 2 el water. Mix met een staafmixer tot gladde dressing en breng op smaak met peper en zout.
- Meng de kip, rucola, witlof en peer met de dressing. Hak de walnoten grof en strooi over de salade.
Een korte bereidingstijd en een heerlijke salade, natuurlijk ook te gebruiken als bijgerecht of tijdens een BBQ. Geniet ervan en laat je ons weten of het lekker was?