
Deze heerlijke smaakvolle broccoli courgette soep kun je mee lunchen of als avond eten gebruiken. Het recept is voor een hele pan en ongeveer 4 porties. Door de hoeveelheid groenten en dus vezels zit je er ook nog is lekker lang van vol!
Calorieën per portie: 335
Calorieën voor het hele recept: 1340
Bereidingstijd: Ca 30 minuten
Ingrediënten:
1 Ui
1 teentje knoflook
1 courgette (ca 300 gr)
1 broccoli 500 gram
150 gr witte aardappel
1/2 el olijfolie
125 gr tuinerwten diepvries
1 liter groenten of kippen bouillon
125 kookroom light (kookzuivel)
8 plakjes ontbijtspek
100 gr Cheddar geraspt
Instructies:
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de broccoli in kleine roosjes. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes. Schil de aardappel en snijd in stukken van 2 cm.
Verwarm de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de ui en knoflook 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de broccoli, courgette en aardappel toe en bak 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 15 minuten zachtjes koken.
Bak ondertussen het ontbijtspek krokant in circa 5 min. Rasp de cheddar.
Voeg de tuinerwten toe en kook nog 5 min mee. Haal de pan van het vuur en en voeg de kookzuivel toen. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
Verdeel de soep over diepe kommen, verdeel de cheddar erover en verkruimel het uitgebakken spek erboven.
De soep is makkelijk in te vriezen en tot 5 dagen in de koelkast bewaren.
Als je van wat meer pit houdt, voeg dan tijdens het bakken van de groenten 1 tl chili vlokken toe.
Meer overheerlijke creaties bekijken van ons? Check dan hier de receptenpagina!
Eet smakelijk!