Caesar salade met crispy chicken

Deze vullende Caesar salade met crispy chicken heeft net wat extra bite! De combinatie van het zout van de ansjovis en het knapperige van de kip maakt het tot een zekere favoriet van ons.

Calorieën per bord: 635
Calorieën voor hele recept: 1270

Bereidingstijd: 50 min (inclusief 30 minuten marineren

Ingrediënten:

250 gram Kipdijfilet
125 ml karnemelk
1 oude boterham
1 1/2 el olie
2 kropjes baby romaine sla
1 blikje Ansjovis
3 el frites lijn (Remia)
2 el bloem
30 gram Panko
2 eieren
20 gram Parmezaanse kaas

Instructies:

Marineer de kipdijfilet in de karnemelk voor 30 min in de koelkast, hierdoor wordt de kip extra mals. Kook 2 eieren in kokend water in 7 min half hard. Laat schrikken, pel en snijd elk ei in 6 parten.

Snijd ondertussen de boterham in blokjes van 1 cm en bak krokant in 1/2 el olie. Snijd de sla in grove stukken. Laat de ansjovis uitlekken en houd 4 filets apart. Doe de rest van de ansjovis samen met de fritessaus en 3 el water in een hoge beker en pureer tot een gladde dressing.

Verdeel de bloem en panko (met peper en zout) in twee aparte, diepe borden. Klop het ei los in een ander diep bord. Verhit 1 el olie in een koekenpan. Haal de kip achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Bak de kip ca 8 min op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

Verdeel de sla over diep borden, verdeel de eiparten, ansjovis filets en dressing erover. Snijd de kip in dunne stukken van 2 cm en verdeel samen met de Parmezaanse kaas over de salade. Bestrooi met de croutons.

Meer van onze heerlijke creaties zien? Bekijk dan hier de receptenpagina!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *