Romige pasta met gegratineerde kaas

Romige pasta met gegratineerde kaas

Deze heerlijke romige kaas pasta met gegratineerde kaas is nog geen 500 calorieen per persoon en bevat wel 35 gram eiwit! Voor een nog beter vullende variant kun je een gedeelte van de pasta vervangen voor bloemkoolrijst of de boter en kaas vevangen voor plantaardige varianten voor een vegan optie.

2 personen, circa 480 kcal, 35 g eiwit pp

Ingrediënten:
  • 500 g bloemkool

  • 150 g diepvries erwten

  • 120 g gedroogde pasta naar keuze *

  • 15 gr bloem

  • 15 g margarine

  • 250 ml groentebouillon

  • 1/2 el gedroogde kruiden (bijv. tijm, oregano, rozemarijn, nootmuskaat)

  • 75 gr 30+ kaas (geraspt)

  • 125 gr mozzarella light

Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200C (hete lucht met grill stand) Zet een grote pan water met zout op. Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes.

  2. Kook de macaroni volgende aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 min de bloemkool en de erwten toe. Giet af.

  3. Smelt ondertussen de margarine en voeg de bloem toe. Verhit al roerende ca 3 min, totdat de bloem lichtbruin is geworden. Voeg eerst een klein scheutje bouillon toe en meng goed door met een garde. Doe de rest van de bouillon toe en blijf roeren totdat je de dikte van een saus hebt. Daarna voeg de geraspte kaas toe en roer door tot de kaas gesmolten is. Voeg de kruiden, peper en zout toe naar smaak.

  4. Schep de pasta en groenten door de saus, zorg dat alles bedekt is. Schep in een ovenschaal en verdeel de mozzarella in stukjes erover.

  5. Zet de schaal bovenin de oven en laat 8-10 min gratineren, tot de kaas goudbruin en knapperig is.

Voor meer heerlijke recepten inclusief calorieen aantal kun je hier ons recepten ebook gratis downloaden! 

Denk jij nog steeds dat afvallen en je doelstelling bereiken gepaard moet gaan met veel restricties en zonder lekker eten? Meld je aan voor onze coaching, gaan wij je laten zien dat je alles kunt eten en toch vet kunt verliezen!