
Deze surimi salade kun je op brood eten of je kunt er een grote maaltijd salade van maken! Het zijn maar 170 calorieën per persoon en je kunt er spinazie en gekookte biet aan toevoegen zodat het meer verzadigd.
4 porties, circa 170kcal, eiwit 9g pp
Ingrediënten:
-
1/4 komkommer (ca 100g)
-
12 cherrytomaten
-
2 middelgrote eieren
-
1/4 rode ui (ca 25g)
-
1 avocado
-
200 g surimi flakes
-
1 el mayo light
-
2 el Griekse yoghurt 2%
-
1 el verse peterselie
-
2 tl citroensap
-
1/2 tl dijonmosterd
Bereiding:
-
Kook de eieren in ca 9 min hard. Spoel koud en pel en snijd in kleine stukjes.
-
Snipper ondertussen de ui en laat ca 10 min wellen in lauwwarm water. Snijd de komkommer en tomaatjes in blokjes in van 1/2 cm.
-
Meng de mayo, yoghurt, citroensap en mosterd tot een dressing. Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.
-
Verkruimel de surimi in grove stukken en meng met alle ingrediënten. Voeg eventueel nog wat extra citroensap, zout of peper toe.
-
Serveer op een snee brood met wat sla of kiemgroenten of meng met koude, gekookte pasta en sla voor een maaltijdsalade.
Wil je al onze recepten zien inclusief calorieën aantal? Dat kan hier!
En natuurlijk kunnen wij je helpen om je fysieke doelstellingen te bereiken terwijl je al dit soort lekkers gewoon kunt eten! Meld je dan aan voor onze online coaching.