Sebas Boumans

Twee jaar geleden besloot ik om mezelf een doel te stellen met trainen. Ik ging al een tijd naar de gym maar ik miste een extra uitdaging om mijn trainingen weer leuk te maken. Ik besloot om mee te doen aan een wedstrijd. Ik wilde dit doen zonder het gebruik van prestatieverhogende middelen dus kwam ik via social media uit bij de bond INBA. Toen ik door wat posts scrolde, kwam ik uit bij het account van Steven van Beyond Fitness Coaching.

Bij het eerste telefoongesprek voelde het gelijk al goed. Steven is een relaxte gast die luistert en rekening houdt met jou in zijn coaching. Ik heb zelf een gezin en wilde niet dat mijn ambities veel impact op hen zou hebben. Door het toepassen van het if it fit your macro’s of flexibel diëten kon ik gewoon mee eten en toch mijn goals behalen.

Ik heb veel geleerd over de verdeling van macro’s, voedingskeuzes en mijn energiebehoefte. Zeker qua training heb ik gigantisch veel opgestoken. Ik had altijd wel een interesse voor trainen en verschillende methodes maar Steven’s aanpak was nieuw voor mij. Volume, trainingsopbouw en keuzes qua oefeningen; naast coaching en de daarbij horende resultaten heb ik me als krachtsporter ontwikkeld.

Samen met Steven heb ik uiteindelijk mijn eerste wedstrijd gedraaid. Tof en uitdagend proces maar Steven houdt je kalm en neemt onzekerheid weg. In m’n offseason heb ik besloten om zelf aan de slag te gaan met alles wat ik had geleerd om in 2020 nogmaals een wedstrijd te draaien met een verbeterd fysiek. Het laatste gedeelte van deze wedstrijdvoorbereiding heb ik Steven weer ingeschakeld. Dit keer om ook dit proces straks zelf toe te passen. Door omstandigheden is deze wedstrijd niet doorgegaan en heb ik ervoor gekozen om mijn shape vast te leggen met een fotoshoot.

Zeker ook weer tevreden met dit resultaat: nog droger kunnen worden en spiermassa gewonnen. Steven, dank je wel!