Maurice BoomsNa een tijd lang niet goed slapen door de geboorte van mijn 2e kind en het daarbij behorende slechte eten en drinken was het voor mezelf tijd om toch echt is wat te gaan doen aan mijn lichaam.
Ik kende Steven van vroeger en volgende zijn coaching activiteiten al een tijdje online. Een van de redenen dat ik de coaching van Steven interessant vind is dat alles science/evidence based is, wat in houd dat alles is onderzocht en onderbouwt.

Aan het traject zaten voor mij een aantal voorwaarden verbonden waaronder dat ik in de avond gewoon met mijn gezin kon mee eten en dat ik maar 3 x een uur in de week kon sporten op dat moment.

Telefonisch de 1e intake gedaan en hier kwamen allemaal positieve antwoorden uit, hierna de schriftelijke intake gedaan welke zeer uitgebreid was moet ik zeggen.

Al redelijk snel kreeg ik mijn 1e zo gehete meso opgestuurd.
Het 1e wat me hierbij opviel is dat niemand mij ging vertellen wat ik moest gaan eten, er stonden alleen richtlijnen in voor KCAL en hoeveel proteïne, koolhydraten en vetten je ongeveer moest eten op een dag, dit hield dus in dat ik me avond eten gewoon kon nemen en de rest er omheen kon aanpassen.

Het 2e wat me hierbij opviel is dat er rekening was gehouden met zaken welke ik telefonisch had gemeld. Er zaten extra oefeningen in voor mijn onderrug omdat ik had aangegeven dat dit een probleem gebied was bij mij.

De 1e week en de 2e week stonden in het teken van tests, zogeheten RM tests. Alle oefeningen werden netjes benoemd en overal zat een YouTube filmpje aan gelinkt zodat de juiste vorm bekeken kon worden. Tijdens de intake was me al verteld gewoon je zelf te filmen zodat er bekeken kon worden of je iets fout of goed deed.

Aangezien het voor mij toch allemaal redelijk nieuw was hebben we alsnog een techniek sessie ingepland en hier hebben we alle oefeningen waar ik niet zeker over was doorgenomen en waar nodig aangepast.

Uiteraard zijn er hier na nog aanpassingen geweest in het schema en voldoende vragen vanuit mijn kant. Deze mailde ik netjes en meestal kreeg ik binnen een dag een goed onderbouwt antwoord.
Ook word er proactief vanuit de coaching kant gekeken waar aanpassingen nodig zijn, zo maakte ik geen of weinig progressie tijdens pull ups en heb ik hier oefeningen omheen gekregen welke er voor zorgen dat hier weer progressie op komt. Tevens zijn de onderrug oefeningen eruit gehaald nadat deze voldoende aangesterkt was en vervangen voor andere oefeningen.

We zijn nu 20 weken verder en persoonlijk vind ik het resultaat super. Ik kan dan ook niks anders zeggen dan dat ik Steven aan iedereen zou aanbevelen die serieus wilt bezig zijn met zijn lichaam.

Wil jij ook zo’n prachtig resultaat?

NU STARTEN