Eendenborst met groene groentes, geitenkaas en low calorie balsamico dressing

Eiwitten en vezels, wat wil je nog meer? Eendenborst is heerlijk vlees en in combinatie met de geitenkaas en balsamico dressing is dit een ware smaak explosie!

Calorieën per bord: 358
Calorieën voor 2 porties: 716

Eiwitten: 55 gram
Vetten: 50 gram
Koolhydraten: 8 gram

Ingrediënten

216 gram eendenborst
15 gram Zaanse mosterd
100 gram groene aspergetips
100 gram spinazie
50 gram komkommer
50 gram geitenkaas
15 ml Balsamico dressing

Bereidingstijd 15 minuten:

Instructies:

Haal de eendenborst 30 minuten voor bereiding uit de koelkast. Na 30 minuten snijd je de huid tot net op het vlees kruislings in.

Eend bakken in een hete koekenpan en eerst op de kant van de huid. Zo loopt het vet eruit en ontstaat er een heerlijk knapperig laagje. Als je beide kanten hebt aangebakken op hoge temperatuur zet je het vuur lager en laat je het sudderen tot het gewenste resultaat. Rood: 5-6 minuten per kant, medium: 6-7 minuten per kant, doorbakken: 7-8 minuten per kant. Op de foto’s is de eend rood gebakken. Je kunt ook kant en klare eendenborst plakjes kopen bij sommige supermarkten, dat maakt het uiteraard nog makkelijker.

Het vlees nooit inprikken met een vork, dan verliest het sappigheid en wordt het minder mals. Voor een helemaal top bereiding laat je de eend na het bakken even 10 minuten rusten ingepakt in aluminium folie, dan behoudt het zijn sappen beter!

Snijd de komkommer in blokjes en gooi deze samen met asperges en spinazie op een bord. Snijd de eend in plakjes en leg deze over de groente heen. Brokkel de geitenkaas ook over het bord en als laatste druppel je de dressing erover heen.

Voor de dressing:

Doe de mosterd samen met de balsamico dressing in een kopje en roer deze goed door elkaar. Voeg zout toe naar smaak zodat het minder zuur wordt.

Wie er zegt dat gezond eten niet lekker kan zijn heeft dit nog nooit geproefd!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *